Doe de Quickscan

Letselschade in Zwolle?

Laat u bijstaan door ervaren juristen

Wat te doen bij letselschade?

Letselschade in Zwolle? Onder bepaalde omstandigheden heeft u dan recht op een schadevergoeding. Dit is het geval wanneer u materiële of immateriële schade heeft opgelopen ten gevolge van een ongeval, waar ‘een tegenpartij’ aansprakelijk voor is. Mogelijk doet die tegenpartij er alles aan om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden, of twijfelt u over het recht op een persoonlijke schadevergoeding. Situaties waarin juridische hulp u verder weet te brengen.

Hulp bij letselschade Zwolle

Letselschade voor u als slachtoffer is al erg genoeg. Als ‘leek’ op het gebied van letselschade is het niet eenvoudig om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding wanneer er iemand aansprakelijk is voor het ongeval, en zo ja, hoe hoog die schadevergoeding dan zou moeten zijn. De schade die u lijdt bestaat uit twee componenten: een materieel deel en een ander ‘immaterieel’ deel. Materieel geleden schade is goed te herleiden, aangezien het hier fysieke (bijv. medische missers of letsel door verkeersongeval) of financiële schade betreft. Schade aan de auto, of kosten die u moet maken voor het bezoek aan de dokter.

Immateriële letselschade is complexer. Deze schade is niet zichtbaar of tastbaar, en speelt met name in de vorm van pijn, verdriet of trauma’s. Een letselschade jurist of letselschade advocaat mag in naam van het slachtoffer bemiddelen over een redelijke schadevergoeding, maar er zijn diverse factoren die een rol spelen in de bepaling hiervan. In de meeste gevallen wordt het dan ook overgelaten aan de rechter of de immateriële schade vergoed dient te worden, evenals de hoogte hiervan. Het bedrag dat u als slachtoffer krijgt vergoed bij immateriële schade noemt men smartengeld.

Maak een afspraak
Klantervaringen schallenberg letselschade jurist - Wat te doen bij letselschade? | Alles weten over schadeposten letselschade

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtshulp bij letselschade is niet altijd kosteloos. Daarom is het verstandig om als slachtoffer een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op het moment dat u hier een beroep op wilt doen. Mochten er tijdens het letselschadeproces kosten gemaakt worden, dan zijn deze grotendeels gedekt. In de situatie dat wij moeten gaan procederen, kunnen wij beroep doen op een letselschade advocaat Zwolle. Lees hier meer onze onze werkwijze.

Binnen het juridisch traject kan u zowel te maken krijgen met een jurist als een advocaat. Wanneer bemiddelen tussen twee partijen geen succes heeft, dan kiest men vaak voor procederen. Dit mag uitsluitend gedaan worden door een advocaat. Dit gebeurd vooral vaak wanneer er sprake is van een medische fout, omdat deze zaken vrij complex zijn en lang kunnen duren.

Verloop van het proces

Mogelijkheden voor schadevergoeding

Bent u slachtoffer van letselschade in Zwolle? Dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding door de aansprakelijke partij. Een schadevergoeding is alleen mogelijk op het moment dat er ook een bewezen aansprakelijke is vastgesteld. In dat geval mag u een schadeclaim indienen, welke in redelijkheid moet worden bepaald. Letselschade advocaten en juristen kunnen u hierin van advies voorzien. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wist u dat wij ook letselschade hulp in Deventer bieden?

Juridisch advies inwinnen is altijd interessant, ook wanneer u nog niet zeker weet of u kans maakt op een schadevergoeding. Ervaren juristen vertellen u alles over de rechtspositie die u bezit als slachtoffer van letselschade. Samen maakt u de lijst op van mogelijke schadevergoedingen waarvoor u in aanmerking komt. Heeft u al nagedacht over een rechtsbijstand verzekering? Wij kunnen u in contact brengen met een verzekeraar.

Advies en juridische hulp bij letselschade bieden wij ook buiten regio Zwolle. Zo zij wij ook inzetbaar voor letselschade zaken in:

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan
Open chat
Vragen?