Doe de Quickscan

Whiplash letselschade schadevergoeding of smartengeld

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat is whiplash en hoe zit het met letselschade vergoeding?

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier. Dit kan bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren (ook wel kop-staartbotsing genoemd) of bij een ongeluk optreden. Het hoofd wordt dan met kracht eerst naar achteren en vervolgens weer naar voren geslingerd. Het kan ook zijn dat het een plotselinge beweging zijwaarts betreft. Omdat het hoofd ten opzichte van de romp een andere beweging maakt, raken spieren en zenuwen in de nek overbelast. Bij een whiplash is er veelal sprake van materiële én immateriële schade. Meer informatie hierover leest u hier.

De klachten bij whiplash

Klachten en gevolgen van whiplash die veelal voorkomen bij het slachtoffer zijn:

 • Hoofdpijn
 • Pijn in de nek
 • Pijnlijke schouder(s)
 • Vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
 • Slapeloosheid/vermoeidheid

Daarnaast kunnen ook de volgende klachten ontstaan:

 • Psychische problemen zoals: somberheid, depressieve klachten, angst, verhoogde prikkelbaarheid, enz.
 • Overgevoeligheid voor (fel) licht en (harde) geluiden
 • Duizeligheid en misselijkheid

Bovenstaande klachten zijn enkel (de meest voorkomende) voorbeelden. De lijst met symptomen van een whiplash is echter nog veel langer dan dat. Maak gebruik van onze gratis Quickscan om niet langer in onzekerheid te blijven en er achter te komen waar u aan toe bent en of u schadevergoeding kunt krijgen.

Maak online een afspraak
whiplash letselschade schadevergoeding en smartengeld

Genezingsproces na een whiplash letselschade

Gelukkig hersteld een groot aantal slachtoffers met whiplash letselschade volledig (na een goede behandeling). Enkele slachtoffers kampen helaas met blijvende nekklachten, hoofdpijnklachten of andere lichamelijke klachten en raken daardoor volledig arbeidsongeschikt.

Tips om het genezingsproces te bevorderen

 1. Bezoek direct na het ongeval de huisarts (in geval je niet met de ambulance naar het ziekenhuis bent gebracht).
 2. Wissel momenten van rust (ontspanning) en inspanning af.
 3. Probeer zoveel mogelijk te blijven BEWEGEN  op de manier die u gewend bent.
 4. Bij blijvende pijnklachten neem dan weer contact op met de huisarts, zodat de huisarts u eventueel door kan sturen naar een fysiotherapeut of een ander specialist zoals een (revalidatie)arts, neuroloog of orthopeed.

Verzekeraars en whiplash schadevergoeding

Hoe gaan zij ermee om?

Verzekeraars kunnen nogal lastig doen als het gaat om whiplashklachten. Dit komt omdat whiplashklachten door meerdere oorzaken kunnen ontstaan en omdat de fysieke schade vaak moeilijk is aan te tonen. Ook is er sprake van smartengeld bij een ongeval waarbij u van achteren aangereden bent. Lees meer over smartengeld.

Het is dan ook van groot belang dat u goed wordt bijgestaan door een letselschade advocaat of jurist. Schallenberg Letselschade helpt u hier graag mee. Heeft u whiplashklachten opgelopen door een ongeval? Wilt u uw letselschade whiplash smartengeld berekenen inclusief de wettelijke rente? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor het beste resultaat met Schallenberg Letselschade. Dan bent u in goede handen om uw rechtmatige whiplash schadevergoeding te krijgen!

Na een whiplash uw smartengeld claimen?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan
Open chat
Vragen?