Whiplash letselschade schadevergoeding of smartengeld
U heeft recht op een expert!
Wat is een whiplash en hoe zit het met letselschade vergoeding?
Bij Schallenberg Letselschade weten we als geen ander dat whiplash letselschade in Nederland vaak ernstig is en grote bedragen met zich mee kan brengen. Vanwege de invloed van een verkeersongeval kunnen mensen maandenlang vastlopen in hun herstel, waarbij behandelingen en specialisten nodig zijn. Het beoordelen van de aansprakelijkheid en het vaststellen van de schadeclaim is geen eenvoudige taak. Daarom werken wij graag samen met medisch specialisten onder keurmerk om de ernst van het letsel en de gevolgen voor het dagelijks leven van iemand te beoordelen. Met onze expertise berekenen wij het bedrag dat mogelijk aan schadevergoeding uitgekeerd kan worden, rekening houdend met onder andere huishoudelijke kosten, concentratieproblemen en de duur van het herstel. Onze telefoonlijn staat altijd open voor vrijblijvend advies. Daarnaast stellen wij persoonlijke service en het welzijn van onze cliënten voorop, waardoor we vaak direct en kosteloos handelen. Bij Schallenberg Letselschade bent u dus niet alleen, wij zorgen voor u en maken ons sterk voor uw belangen.
In het ongeluk met een whiplash wordt de whiplash veroorzaakt door een verrekking van de nekspier als gevolg van een aanrijding van achteren (ook wel kop-staartbotsing genoemd) of bij een ongeluk optreden. Het hoofd wordt dan met kracht eerst naar achteren en vervolgens weer naar voren geslingerd. Het kan ook zijn dat het een plotselinge beweging zijwaarts betreft. Als een hoofd ten opzichte van de romp een andere beweging maakt, raken spieren en zenuwen in de nek overbelast. Bij een whiplash is er meer dan andere ongevallen veelal sprake van (medische kosten) materiële én immateriële schade (psychische klachten) ter hoogte van alle gemaakte kosten én extra. Meer informatie over de kosten van smartengeld leest u hier.
De klachten die bij whiplash voorkomen
Een aantal klachten en gevolgen van whiplash die veelal voorkomen bij het slachtoffer zijn:
- Hoofdpijn
- Pijn in de nek
- Pijnlijke schouder(s)
- Vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
- Slapeloosheid/vermoeidheid
Daarnaast kunnen ook de volgende klachten ontstaan:
- Psychische problemen zoals: somberheid, depressieve klachten, angst, verhoogde prikkelbaarheid, verlies van dierbare, enz.
- Overgevoeligheid voor (fel) licht en (harde) geluiden
- Duizeligheid en misselijkheid
Bovenstaande klachten zijn enkel (de meest voorkomende) voorbeelden. De lijst met symptomen van een whiplash is echter nog veel langer dan dat. Maak gebruik van onze gratis Quickscan om niet langer in onzekerheid te blijven en er achter te komen waar u aan toe bent en of u een schadevergoeding kunt krijgen voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. Wordt er een medische fout gemaakt in het traject? Dan zullen wij uw zaak doorspelen naar letselschade advocaten die gespecialiseerd is in medische letselschade zaken zodat u alsnog recht op smartengeld ontvangt.
Schadevergoeding claimen?Genezingsproces van de whiplash letselschade
Gelukkig hersteld een groot aantal slachtoffers van het eerste whiplash letselschade volledig (door het goed behandelen ervan). Enkele slachtoffers kampen helaas met blijvende nekklachten, hoofdpijnklachten of andere lichamelijke klachten en raken daardoor volledig arbeidsongeschikt. Het spreekt ook voor zich dat de schadevergoeding afhankelijk van dit soort factoren is en de ernst van het letsel. Dan heeft het zin om door te procederen totdat u de juiste vergoeding krijgt.
Tips om het genezingsproces te bevorderen
- Bezoek direct na het ongeval de huisarts (in geval je niet met de ambulance naar het ziekenhuis bent gebracht).
- Wissel momenten van rust (ontspanning) en inspanning af.
- Probeer zoveel mogelijk te blijven BEWEGEN op de manier die u gewend bent.
- Bij blijvende pijnklachten neem dan weer contact op met de huisarts, zodat de huisarts u eventueel door kan sturen naar een fysiotherapeut of een ander specialist zoals een (revalidatie)arts, neuroloog of orthopeed.
Verzekeraars en whiplash schadevergoeding bij ongeval
Hoe gaan zij ermee om?
Verzekeraars kunnen nogal lastig doen als het gaat om whiplashklachten. Dit komt omdat whiplashklachten door meerdere oorzaken kunnen ontstaan en omdat de fysieke schade vaak moeilijk is aan te tonen. Ook is er sprake van smartengeld (afhankelijk van bepaalde factoren) bij een ongeval waarbij u van achteren aangereden bent. Lees meer over recht op het smartengeld bij whiplash. De tegenpartij aansprakelijk stellen als sprake is van whiplash voor de geleden schade is heel belangrijk. Hierbij komt het keurmerk letselschade goed van pas, omdat dit garant staat voor professionele en betrouwbare dienstverlening. Wij denken aan een persoonlijke aanpak en regelen dat van de hoogte van de schadevergoeding op een rechtvaardige wijze wordt berekend. We kijken naar alle aspecten van de schade, zoals medische behandelingen, verlies aan inkomen en het emotionele leed dat het slachtoffer heeft moeten doorstaan. Onze ervaren specialisten zijn bekend met de complexiteit van letselschadezaken en streven naar een eerlijke vergoeding voor een maximale compensatie van de geleden schade.
Het is dan ook van groot belang dat u goed wordt bijgestaan door een letselschade advocaat of jurist. Schallenberg Letselschade heeft een deskundig team klaarstaan om u verder te helpen. Heeft u whiplash klachten opgelopen door een ongeval? Wilt u uw letselschade whiplash smartengeld berekenen inclusief de wettelijke rente? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor het beste resultaat met Schallenberg Letselschade. Dan bent u bij ons aan het juiste adres om de berekening van de schadevergoeding voor uw rechtmatige whiplash schadevergoeding accuraat te krijgen.