Doe de Letselscan

Letselschadespecialist

Maak direct een afspraak

Werkwijze schallenberg letselschade Letselschadespecialist enschede hengelo en almelo & letselschade advies

Wanneer is er sprake van letselschade bij een ander?

Onze letselschadespecialist in Nederland is gespecialiseerd op het gebied van letselschadezaken. Wij helpen slachtoffers van ongevallen, zoals verkeersongevallen, om hun rechtmatige schadevergoeding te verhalen. Dit hoeven niet per se gespecialiseerde advocaten te zijn, omdat onze juristen uitgebreide kennis bezitten van de juridische aspecten die bij letselschade komen kijken. Bij een verkeersongeval, bijvoorbeeld, kunnen wij u adviseren over uw rechten en aansprakelijkheid, en de voorwaarden die van toepassing zijn op uw zaak.

Er wordt gesproken over letselschade bij lichamelijke of geestelijke schade als gevolg van een ongeval, misdrijf of medische fout. De meeste ongevallen betreffen verkeersongevallen (het traditionele voorbeeld is de whiplash bij een auto-ongeluk). Ook sport- en bedrijfsongevallen komen regelmatig voor. Lees meer over  wat is letselschade hier.

Om uw letselschadezaak in goede banen te laten leiden is het van belang dat u zich laat bijstaan door een ervaren letselschadespecialist. Het voordeel voor slachtoffers om zicht te laten bijstaan door een ervaren letselschadespecialist is dat een letselschadespecialist snel weet welke stappen er moeten worden genomen om uw zaak in goede banen te leiden. Daarnaast zijn letselschadespecialisten in veel gevallen aangesloten bij het NIVRE (www.nivre.nl) of een andere brancheorganisatie en houden zij hun kennis en kunde up to date door het volgen van (verplichte) cursussen en seminars.

De werkzaamheden van onze letselschadespecialist

Helder door experts voor u op een rij gezet

De werkzaamheden die een letselschadespecialist verricht bestaan onder andere uit:

  • het opvragen van medische informatie bij huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten
  • het doorsturen en bespreken van de ontvangen (medische) informatie met de betrokkene
  • een schadestaat opstellen (immateriële & materiële schade)
  • telefonisch contact en mailverkeer met verzekeraars en onze medisch adviseur
  • onderhandelen met verzekeraars
  • in geval van procederen samenwerking met letselschade advocaat

Wat doen wij?

Het is mogelijk om gratis advies in te winnen bij ons. Wij nemen de tijd om uw zaak te beoordelen en uw belangen te behartigen. We kunnen u helpen met het maken van een sterk juridisch dossier en het onderhandelen met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Daarnaast kunnen we u bijstaan bij het claimen van een passende schadevergoeding, inclusief smartengeld voor het leed dat u heeft doorgemaakt.

Wanneer u te maken heeft met letselschade, kunt u het beste contact opnemen met onze ervaren letselschadespecialist. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat u niet alleen staat in uw zaak en dat uw recht op een rechtvaardige vergoeding wordt gewaarborgd. Het is van belang om uw juridische zaken in vertrouwde handen te leggen, zodat u zich kunt richten op uw herstel en het weer oppakken van uw normale werkzaamheden.

De letselschadespecialisten van Schallenberg Letselschade staan slachtoffers kosteloos bij in letselschadezaken. De werkwijze van de letselschadespecialisten van Schallenberg Letselschade kenmerkt zich door een daadkrachtig persoonlijke aanpak. Dit betekent dat u vanaf dag één betrokken bent in het verloop van uw letselschadezaak. Aan het roer van ons team staat jurist Dennis Schallenberg. Voor vragen over kosten en no cure no pay, neem contact op.

Vooraf een intakegesprek

Wanneer u er voor heeft gekozen om u te laten bijstaan door de letselschadespecialisten van Schallenberg Letselschade dan zal er na een intakegesprek (telefonisch of op kantoor) een vervolgafspraak worden gemaakt bij u thuis of, als u dat liever wilt, op een andere locatie. Tijdens deze vervolgafspraak zal de toedracht van het ongeval worden besproken, het letsel en de bijbehorende beperkingen dat u ten gevolge van de ongeluk hebt opgelopen, de schadeposten zullen worden besproken, uw sociale situatie en de vervolgstappen in uw letselschadezaak. Naar aanleiding van de vervolgafspraak zal er een aansprakelijkstelling naar de aansprakelijke verzekeraar worden verzonden en zal na erkenning van de aansprakelijkheid bij de aansprakelijke verzekeraar verzocht worden om een Voorschot Onder Algemene Titel (VOAT) aan u te voldoen, zodat de eerste (medische) kosten voor u zijn gedekt.

Tijdens het verdere verloop van uw letselschadezaak zullen de letselschadespecialisten van Schallenberg Letselschade u intensief blijven bijstaan en alle nodige (medische) informatie verzamelen die nodig is voor uw letselschadezaak en het aansprakelijk stellen van de ongeval veroorzaker. Wanneer er een medische eindsituatie in uw zaak is bereikt en uw zaak tot een eindregeling kan worden gebracht (dit kan eventueel eerder in een letselschadezaak maar hangt af van de omstandigheden van het geval) of dat er eventueel nog een onafhankelijke medische expertise zal moeten plaatsvinden omdat er sprake is van een blijvende beperking, u blijft van begin tot eind nauw betrokken door de letselschadespecialisten van Schallenberg Letselschade. Immers uw belang staat voorop!

Bij letselschade is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met de letselschadespecialist voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Wij kunnen u helpen met een professionele aanpak en u bijstaan bij het verkrijgen van de rechtvaardige schadevergoeding waar u recht op heeft.

En niet geheel onbelangrijk: bij Schallenberg Letselschade is uw schadevergoeding 100 % voor u en dat is wel zo fijn!

Kosteloos letselschade berekenen