Doe de Quickscan

Smartengeld schadevergoeding bij hondenbeet

Krijg uw vergoeding op tijd

Een schadevergoeding na een hondenbeet

Een hondenbeet is niet niks. Het dier kan forse verwondingen aanbrengen met als gevolg dat u mogelijk extra kosten moet maken voor herstel van een hondenbeet. Bijvoorbeeld doordat u een afspraak moet maken bij het ziekenhuis of omdat u naar de fysiotherapeut moet, maar het kan ook zo zijn dat hulp nodig heeft in en om het huis.

En bovendien kunt u te maken hebben met derving van inkomsten. Omdat u niet of minder kunt gaan werken. Vooral voor ondernemers is dit een groot probleem. Tot slot lijdt u mogelijk ook immateriële schade door angst of stress. Ook deze schade kunnen wij voor u claimen met de eigenaar van de hond. Maak direct een afspraak indien u een soortgelijk situatie is overkomen.

Wat is smartengeld van immateriële schade?

Het woord smartengeld heeft soms een negatieve lading, maar dat is volledig onterecht. Smartengeld is namelijk een vergoeding voor een stukje derving in levensvreugde. Dat klinkt heel vaag, maar om het concreet te maken kan een hondenbeet bij u een angststoornis ontwikkelen waardoor u vanaf dat moment bang bent voor elke hond die u ziet. U begrijpt dat dat natuurlijk niet prettig is en van invloed is op de kwaliteit van uw leven. Bij Schallenberg Letselschade werken specialisten die goed kunnen beoordelen in welke mate dit van invloed is op de kwaliteit van uw leven en welke schadevergoeding hiervoor passend is. Ook al is levensvreugde natuurlijk niet in geld uit te drukken.

Krijg nu juridische hulp
schadevergoeding aansprakelijkheid en smartengeld schadevergoeding hondenbeet

Gratis hulp bij letselschade door een jurist

Twijfelt u of u wel in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding bij een hondenbeet? Neem dan gewoon contact met ons op, want bij Schallenberg Letselschade is een eerste adviesgesprek altijd kosteloos. Zo kunnen wij uw zaak beoordelen en op basis van een aantal vragen beoordelen of u een sterke zaak heeft met feiten waarmee wij de verantwoordelijke van de schade (lees: bezitter van een hond) aansprakelijk kunnen stellen. En voordat u denkt ‘Maar een hond kun je toch niet aansprakelijk stellen?’ Dat klopt, maar wél de eigenaar van de hond!

Een eigenaar (of bezitter van) van een dier of hond is namelijk aansprakelijk voor de gedragingen van zijn dier, en  (indien de eigenaar verzekerd is) kan de schade verhaald worden op op de verzekeraar van de eigenaar. De schade die kan ontstaan na een hondenbeet of een verwonding van een ander dier kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Onder materiële schade valt bijvoorbeeld kleding, inkomstenverlies, kosten voor huishoudelijke hulp. Onder immateriële schade valt het smartengeld zoals hier eerder beschreven.

Factoren die een rol spelen bij smartengeld hondenbeet

Letselschade claimen doet u zo!

Bent u gebeten door een hondenbeet? Er zijn een aantal veelvoorkomende gevallen waar u rekening mee moet houden in het bepalen van de hoogte van het smartengeld bij hondenbeet. Deze kunnen de volgende zaken omvatten:

  • type letsel: letsel en littekens die zijn ontstaan zijn doordat u bent gebeten door een hond leveren doorgaans een kleine vergoeding op volgens het Nederlands recht, dit in tegenstelling tot andere letselgevallen – meer informatie
  • de duur van uw herstel: bent u al na enkele dagen of weken hersteld, dan zal dit ook van invloed zijn op uw vergoeding
  • uw leeftijd en uw geslacht; levert een hondenbeet u blijvende littekens op of beperkingen waardoor u sommige beroepen niet meer kunt uitoefenen
  • arbeidsongeschiktheid en medische kosten
  • eventuele afhankelijkheid van anderen
  • invloed van de hondenbeet op zaken als studie, relaties, hobby’s en vrije tijd
  • invaliditeit, hoewel dit zelden voorkomt bij een hondenbeet

Wilt u uw smartengeld berekenen? Neem dan contact met ons op.

Letselschade wordt door ons zorgvuldig behandeld, waarbij we u altijd op de hoogte houden in welke fase uw zaak zich bevindt. Daarom staan wij voor u klaar in alle aspecten van letselschadeproces. Van het opstellen van het schadeformulier, het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij tot rechtsbijstand tijdens een deelgeschilprocedure bij de rechtbank, waarbij wij in uiterste geval beroep kunnen doen op een letselschade advocaat. Daarbij komt ook nog kijken dat wij er ook echt op toezien dat uw schade ( met of zonder eigen risico ) bij letselschade daadwerkelijk wordt vergoed. Wij verhalen de kosten van onze rechtsbijstand op de aansprakelijke partij, waardoor deze direct aan ons moet betalen naar redelijkheid.

Wat is letselschade?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan