Doe de Letselscan

Loonregres voor werkgevers

Wat als uw medewerker arbeidsongeschikt raakt?

Wat is loonregres?

Stelt u zich voor dat een van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt ten gevolge van letsel en een ander partij hiervoor aansprakelijk is gesteld. Niet enkel de werknemer heeft dan ook financiële schade opgelopen. Ook voor u als werkgever geldt dan dat er sprake is van financiële schade door te betalen van zijn of haar salaris zonder tegenprestatie. U kunt nu namelijk geen beroep meer doen op deze werknemer, terwijl u de kosten wel moet doorbetalen. De financiële schade die u oploopt als werkgever noemen we dan loonregres. Door een jurist in te schakelen, voorkomt u veel onnodige kosten.

U moet de schade zelf verhalen met behulp van een jurist

Het slachtoffer van een ongeluk heeft niets te maken met loonregres. Is uw werknemer arbeidsongeschikt geraakt als gevolg van een ongeluk, dan zal het loonregres in eerste instantie niet ter sprake komen. Als werkgever is het dus belangrijk om zelf een jurist in te huren. Je kunt het loonregres dan verhalen op de tegenpartij. De verzekering van de tegenpartij zal ook deze schade moeten vergoeden.

Neem contact met ons op
Wat is loonregres

Hoe hoog is het loonregres?

Hoe hoog het loonregres is, is afhankelijk van het loon van de werknemer. Daarnaast is dit ook sterk afhankelijk van de duur dat de werknemer ongeschikt is. Daarnaast kunt u ook administratiekosten verhalen op de aansprakelijke partij. Als werkgever bent u verplicht om tot 104 weken lang loon te blijven betalen aan een werknemer die arbeidsongeschikt is verklaard. Keert een medewerker terug op de werkvloer en maakt u extra kosten van re-integreren, dan kunt u ook die kosten verhalen.

Schakel de loonregres specialisten in van Schallenberg Letselschade

Het is moeilijk om in te schatten hoe hoog de totale schade is die u als werkgever heeft opgelopen. Daarom is het belangrijk om onze loonregres specialisten in te huren. Onze jurist kan u helpen om een kostenberekening te maken. Samen nemen we met u de kosten goed met elkaar door om te bepalen welke kosten op de tegenpartij verhaald kunnen worden.

Kies voor betrouwbare juristen

Al meer dan 10 jaar ervaring

Lang niet iedere advocaat of jurist heeft ervaring met loonregres. Daarom is het belangrijk om de juiste vertrouwenspersoon in te schakelen. Schallenberg Letselschade is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van letselschade en loonregres. We hebben inmiddels meerdere zaken achter de rug die we succesvol hebben kunnen afronden voor werkgevers verspreid door het land. Wij raden u aan om ook eens onze klantenrecensies door te nemen.

Heeft u de keuze gemaakt om ons als uw vertrouwenspersoon en expert in te schakelen,, dan zullen wij allereerst uitgebreid met u kennis maken en alle details van de zaak bespreken. Gelukkig is het loonregres vrij goed vast te stellen dankzij onze ervaring en kunt u er dus van uitgaan dat wij er alles aan zullen doen om uw schade vergoed te krijgen.

Letsel opgelopen op het werk?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan