Doe de Letselscan

Wat is letselschade en wat te doen bij letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die u lijdt naar aanleiding van bijvoorbeeld een verkeersongeval of een arbeidsongeval.

Wat is letselschade en wat te doen bij letselschade? Lees het bij Schallenberg Letselschade | Letselschade door bedrijfsongeval

Het regelen van een letselschadezaak is in veel gevallen een gecompliceerd proces met aanhoudende discussies waarbij emoties hoog kunnen oplopen.

Stel u krijgt als slachtoffer met uiteenlopende partijen te maken, zoals zorgaanbieders, verzekeraars, juridisch specialisten, arbeidsdeskundigen en soms de media.

Hoe pakt u dat aan? Het is verstandig om juridische professionele ondersteuning in te schakelen die de balans opmaakt en uw letselschade en de aansprakelijkheid van het ongeval claimt bij de aansprakelijke partij. Betrouwbare en integere letselschade-experts die hun vak verstaan en weten hoe het gaat.

Op de vraag ‘wat is letselschade?‘ kunnen we niet direct een eenduidig of vast antwoord geven. Letselschade is complex en altijd afhankelijk van de persoon, situatie en van de toedracht. Desalniettemin kun je onder letselschade verstaan: Alle gemaakte kosten van zowel materieel als immaterieel die naar aanleiding van een ongeval zijn ontstaan. Bijvoorbeeld misgelopen inkomsten worden hierbij ook verstaan als kosten.

Letselschade treedt op wanneer u fysieke of psychische schade ervaart door de acties van een ander, zoals een fiets ongeval, hondenbeet of medische fout. Dit kan variëren van kleine verwondingen tot ernstig lichamelijk letsel en emotionele schade. In het geval van een verkeersongeval kunt u als fietser letselschade oplopen door toedoen van een andere weggebruiker. Het is van belang te weten dat de kosten die hierdoor ontstaan, zoals medische kosten & behandelingen, huishoudelijke hulp, en eventueel gemiste inkomsten, vaak vergoed kunnen worden door de aansprakelijke partij. Wanneer uw letselschade het gevolg is van een ongeval op het werk, kan uw werkgever aansprakelijk zijn. Het is dan belangrijk om direct actie te ondernemen en bewijsmateriaal te verzamelen om de omvang van de schadeposten aan te tonen. Het inschakelen van een letselschade advocaat of jurist, zoals die bij Schallenberg Letselschade, kan u helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid en het indienen van een letselschade schadeclaim bij de verzekeraar van de tegenpartij. Hierdoor kunt u zich volledig richten op uw herstel, terwijl professionals voor uw belangen en vergoeding zorgen.

Heeft u recht op een schadevergoeding (geld) en zoekt u hulp van iemand bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij? Maar ook het krijgen van onafhankelijk advies? Dan zijn wij graag uw letselschade adviseur! U kunt uw letselschadevergoeding gratis laten berekenen via onze Quickscan.

Wat is letselschade voor u?

Er zijn diverse oorzaken die leiden tot letselschade

Er zijn diverse oorzaken die mogelijk kunnen leiden tot het letsel bij slachtoffers. Denk hierbij aan een bedrijfsongeval, beroepsziekte, medische fout, verkeersongeval en een gebrekkig product. Ook kan letsel worden veroorzaakt door dieren.

Naast lichamelijk of geestelijk letsel maken ook misgelopen inkomsten of het betalen van ziektekosten deel uit van de gevolgen van letselschade die de aansprakelijk partij moet vergoeden. Bijvoorbeeld situaties waarbij u door gevolg van schade opgelopen door derden, niet meer kunt werken of uw pensioenopbouw verliest. Deze kosten vallen ook onder materiële schade als gevolg van een ongeluk.

Wat te doen bij letselschade?

Heeft u letselschade geleden, dan kunt u de eventuele veroorzaker aansprakelijk stellen. Dit maakt een letselschadezaak tegelijkertijd complex, want wie of welke partij is aansprakelijk? Wat is wel of niet verzekerd? Kan er extra smartengeld worden verhaald? Het antwoord op deze en gerelateerde vragen is niet altijd even duidelijk. Schallenberg Letselschade kan u bijstaan om antwoorden te vinden en adviseert u over het claimen van een schadevergoeding en het verhalen van smartengeld. Wij doen dit inmiddels al jarenlang en ondanks onze locatie in Enschede zijn we voor een letselschadezaak inzetbaar in heel Nederland. Voor het maken van een afspraak, neem zelf contact op met een letselschade-expert binnen ons team. Lees meer over ons werkgebied Overijssel en werkgebied Gelderland.

Wat is smartengeld?

Aan het woord ‘smartengeld’ kleeft vaak een negatieve lading. Maar dat is onterecht. Want smartengeld is een vergoeding die u krijgt voor de ‘onherstelbare’ schade. Deze schade wordt ook wel de immateriële schade genoemd, omdat het niet tastbaar is. Wanneer u letselschade heeft opgelopen heeft u bijna altijd ook te maken met immateriële schade, een aantal voorbeelden zijn:

  • Lichamelijke pijn
  • Eventueel blijvende invaliditeit en/of beperkingen
  • Last van belemmeringen die ontstaan door uw letsel
  • Verdriet
  • Angst- en paniekaanvallen door trauma
  • Aantasting lichamelijke integriteit
  • Verminderde levenslust door een verminderde levenskwaliteit
  • Andere ongemak

letselschade opgelopen en wilt u weten waar u aan toe bent? Maak dan hier via onze website een afspraak. We zullen natuurlijk zorgvuldig omgaan met uw privacy. Letselschade claimen of hoogte van uw schadevergoeding betekenen? Maak direct een afspraak voor hulp bij juridisch advies, dan komen we graag bij u langs. Volg ook het laatste nieuws op onze site.

Afspraak inplannen