Doe de Quickscan

Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die u lijdt naar aanleiding van bijvoorbeeld een verkeersongeval of een arbeidsongeval.

Wat is letselschade en wat te doen bij letselschade? Lees het bij Schallenberg Letselschade | Letselschade door bedrijfsongeval

Het regelen van een letselschadezaak is in veel gevallen een gecompliceerd proces met aanhoudende discussies waarbij emoties hoog kunnen oplopen.

U krijgt als slachtoffer met uiteenlopende partijen te maken, zoals zorgaanbieders, verzekeraars, juridisch specialisten en arbeidsdeskundigen en soms de media. U bent dan ook gebaat bij een professionele ondersteuning die de balans opmaakt en de letselschade en aansprakelijkheid claimt bij de tegenpartij of bijvoorbeeld uw werkgever. Betrouwbare, integere letselschade-experts die hun vak verstaan.

Op de vraag ‘wat is letselschade?‘ kunnen we niet direct een eenduidig antwoord geven. Letselschade is complex en altijd afhankelijk van de persoon, situatie en van het toedracht. Desalniettemin kun je onder letselschade verstaan: Alle gemaakte kosten van zowel materieel als immaterieel, die direct voortvloeien naar aanleiding van een ongeval. Misgelopen opbrengsten worden hierbij ook verstaan als kosten. Heeft u recht op een schadevergoeding (geld) en zoekt u hulp bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij? Maar ook het krijgen van onafhankelijk advies? Dan zijn wij uw letselschade adviseur!

Wat is letselschade voor u?

Er zijn diverse oorzaken die leiden tot letselschade

Er zijn diverse oorzaken die mogelijk leiden tot het letsel bij slachtoffers, denk aan een bedrijfsongeval, een beroepsziekte, een medische fout, een verkeersongeval, een gebrekkig product en letsel veroorzaakt door dieren.

Naast lichamelijk of geestelijk letsel maken ook inkomensverlies of het betalen van ziektekosten deel uit van de gevolgen van letselschade die de tegenpartij moet vergoeden. Bijvoorbeeld situaties waarbij u door gevolg van schade opgelopen door derden, niet meer kunt werken of uw pensioenopbouw verliest. Deze kosten vallen ook onder materiële schade als gevolg van een ongeluk.

Wat te doen bij letselschade?

Heeft u letselschade geleden, dan kunt u de eventuele veroorzaker aansprakelijk stellen. Dit maakt een letselschadezaak tegelijkertijd complex. Want wie is aansprakelijk? Wat is wel of niet verzekerd? Kan er smartengeld worden geëist? Het antwoord op deze en gerelateerde vragen is niet altijd even duidelijk. Schallenberg Letselschade kan u bijstaan om antwoorden te vinden en adviseert u over het claimen van een schadevergoeding en het eisen van smartengeld. Wij doen dit inmiddels al jarenlang en ondanks onze locatie in Enschede, zijn we voor een letselschadezaak inzetbaar in heel Nederland. Voor het maken van een afspraak, neem contact met een letselschade-expert binnen ons team. Lees meer over ons werkgebied Overijssel en werkgebied Gelderland

Wat is smartengeld?

Aan het woord ‘smartengeld’ kleeft vaak een negatieve lading. Maar dat is onterecht. Want smartengeld is een vergoeding die u krijgt voor de ‘onherstelbare’ schade. Deze schade wordt ook wel de immateriële schade genoemd, omdat het niet tastbaar is. Wanneer u letselschade heeft opgelopen heeft u bijna altijd ook te maken met immateriële schade, een aantal voorbeelden zijn:

  • Lichamelijke pijn
  • Eventueel blijvende invaliditeit en/of beperkingen
  • Last van belemmeringen die ontstaan door uw letsel
  • Verdriet
  • Angst- en paniekaanvallen door trauma
  • Aantasting lichamelijke integriteit
  • Verminderde levenslust door een verminderde levenskwaliteit
  • Andere ongemak

Wilt u weten waar u aan toe bent? Maak dan hier via onze website een afspraak.

Afspraak inplannen
Open chat
Vragen?