Doe de Letselscan

Letselschade aansprakelijkheid hondenbeet

Wie is dan verantwoordelijk?

Letselschade door ongeval met een hond (of ander dier)

Zorg dat uw recht op compensatie gewaarborgd is. Want door een hond gebeten zijn kan ernstige gevolgen hebben, zowel fysiek als emotioneel. In veel situaties gaat het om een bijtincident waarbij de hondenbezitter aansprakelijk is voor de aangerichte schade. Het risico op ernstige littekens en blijvende klachten is namelijk hoog. Het is daarom belangrijk om te weten dat u recht heeft op een rechtvaardige compensatie voor de geleden letselschade. Hoewel hondenbeten vaak voorkomen, worden de gevolgen hiervoor niet altijd volledig erkend. Werkgevers realiseren zich soms niet hoe ernstig de hondenbeten kunnen zijn op het dagelijks leven en de werkprestaties. Toch is het belangrijk om de pijn en het leed serieus te nemen en zodatt u de juiste vergoeding krijgt voor de geleden schade. Het kan voorkomen dat u bent gebeten door een hond van iemand anders. Grote kans dat u hieraan verwondingen hebt overgehouden. De gevolgen door een hondenbeet kunnen groot zijn. Het letsel kan dusdanig zijn dat u naar het ziekenhuis moet. Daarnaast kan er ook angst voor honden ontstaan. Schallenberg Letselschade helpt u gratis om een schadevergoeding te claimen voor de lichamelijke en eventueel psychische gevolgen die u heeft opgelopen naar aanleiding van een letselschade hondenbeet.

Aansprakelijkheid bij hondenbeet

Bij letselschade vanwege een hondenbeet is het van groot belang om direct actie te ondernemen. Meld het voorval zo snel mogelijk bij de hondenbezitter en laat de beet vastleggen in het ziekenhuis of door uw huisarts. Verzamel eventuele getuigenverklaringen en documenteer uw klachten zorgvuldig. Deze informatie zal van essentieel belang zijn bij het verhalen van uw schade. Het verhalen van letselschade door hondenbeten een complex proces zijn, maar u staat er niet alleen voor. Schallenberg Letselschade staat voor u klaar met deskundig advies en begeleidt u door het gehele proces. Onze ervaren letselschadejuristen zullen de aansprakelijkheid van de hondenbezitter beoordelen, de medische kosten berekenen en dat u de rechtmatige compensatie krijgt waar u recht op heeft. Blijvende littekens, emotioneel leed en andere schadeposten dienen meegenomen te worden bij het vaststellen van de hoogte van de vergoeding. Ook hierbij kunnen wij u ondersteunen en zodat dat alle aspecten van uw letselschade in aanmerking worden genomen.

Een eigenaar van de hond kan op grond van art. 6:179 BW altijd aansprakelijk gesteld worden voor schade die het dier veroorzaakt als er wordt gebeten, ook al handelt het dier buiten zijn wil om of heeft de eigenaar aan het feit geen schuld door gedragingen van het dier. De eigenaar is meestal verzekerd voor schade dat door de hond of ander dier wordt veroorzaakt. Wanneer schade wordt veroorzaakt door een dier, zijn er drie dingen waar naar gekeken moet worden:

  • Het onberekenbare element
  • Zelfstandige gedragingen
  • Maar tevens eigen energie van het dier

Wilt u graag hulp bij smartengeld berekenen of de letselschade bedragen in dit soort situaties? Bel met ons op zodat wij de bezitter van een hond aansprakelijk voor de schade kunnen stellen.

Maak online een afspraak
schadevergoeding aansprakelijkheid en smartengeld schadevergoeding hondenbeet

Schadevergoeding hondenbeet

Het moet er kort gezegd op neerkomen dat dieren onverwachts handelen. Een besmetting die door een dier wordt overgedragen valt bijvoorbeeld niet onder de aansprakelijkheid voor dieren. Wanneer een persoon een dier (ook als het bewust is) ophitst, is er geen sprake meer van een zelfstandige gedraging van het dier. Sterker nog: het ophitsen van een dier is zelfs strafbaar! De persoon die het dier ophitst kan daarvoor zeker aansprakelijk worden gehouden. Wij regelen snel de schadevergoeding bij hondenbeet – maak hier een afspraak!

De hond is niet aansprakelijk voor de gedragingen, maar de eigenaar. Indien de eigenaar verzekerd is wordt de schade verhaald op de verzekeraar van de eigenaar. De schade die kan ontstaan na een hondenbeet of een verwonding van een ander dier kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Onder materiële schade valt bijvoorbeeld kleding, inkomstenverlies, kosten voor huishoudelijke hulp. Onder immateriële schade valt het smartengeld (vergoeding vanwege het feit dat u zo’n nare ervaring heeft mee moeten maken). Meer informatie hierover lees je hier.

Belangrijke tips letselschade door hondenbeet

Wat te doen in deze situatie?

  • Noteer alle namen en telefoonnummers van getuigen
  • Maak foto’s van de verwondingen en eventuele materiële schade (zoals kapotte kleding)
  • Houd alle schade goed bij (zoals reiskosten, verlies aan inkomen en medische kosten)

Wilt u graag goed begeleid worden in het gehele proces als u te maken krijgt met letselschade door een ongeval met een dier? Maak dan een afspraak met het juridische team van Schallenberg Letselschade. Wij bieden een gratis letselschade quickscan aan voor slachtoffers van letsel zodat u direct te weten krijgt of er de mogelijkheid bestaat dat u kosten kunt laten vergoeden en aansprakelijk stellen aantoonbaar is. Wij zijn inzetbaar in heel Nederland dus stuur ons een bericht voor een afspraak. Ook kunnen we smartengeld bij een hondenbeet claimen als daar voldoende bewijs voor is.

Letselschade wordt door ons zorgvuldig behandeld, waarbij we u altijd op de hoogte houden in welke fase uw zaak zich bevindt. Daarom staan wij voor u klaar in alle aspecten van letselschadeproces. Van het opstellen van het schadeformulier, het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij tot rechtsbijstand tijdens een deelgeschilprocedure bij de rechtbank. Daarbij komt ook nog kijken dat letselschade advocaten en juristen er ook echt op toezien dat uw schade bij letselschade daadwerkelijk wordt vergoed. Wij verhalen de kosten van onze rechtsbijstand op de aansprakelijke partij, waardoor deze direct aan ons moet betalen naar redelijkheid.

Het verhalen van smartengeld na een hondenbeet is een recht dat u als slachtoffer heeft. Laat uw stem gehoord worden en neem contact op met Schallenberg Letselschade. Wij zijn er om u te helpen dat uw recht op compensatie wordt gewaarborgd. U staat er niet alleen voor in uw strijd om rechtvaardigheid – wij staan naast u zodat uw zaak op grond van sterke juridische argumenten wordt behandeld.

Wat is letselschade?

Bent u gebeten door een hond?

Vraag Quickscan aan van een hondenbeet

Vraag aan!