Doe de Quickscan

Letselschade aansprakelijkheid hondenbeet

Wie is dan verantwoordelijk?

Letselschade door ongeval met een hond (of ander dier)

Het kan voorkomen dat u bent gebeten door een hond van iemand anders. Grote kans dat u hieraan verwondingen hebt overgehouden. De gevolgen door een hondenbeet kunnen groot zijn. Het letsel kan dusdanig zijn dat u naar het ziekenhuis moet. Daarnaast kan er ook angst voor honden ontstaan. Schallenberg Letselschade helpt u gratis om een schadevergoeding te claimen voor de lichamelijke en eventueel psychische gevolgen die u heeft opgelopen naar aanleiding van een letselschade hondenbeet.

Aansprakelijkheid bij hondenbeet

Een eigenaar van de hond kan in veel gevallen op grond van art. 6:179 BW volledig aansprakelijk gesteld worden voor schade die zijn dier veroorzaakt, ook al handelt het dier buiten zijn wil om of heeft de eigenaar geen schuld aan de gedragingen van zijn dier. De eigenaar is in veel gevallen verzekerd voor schade dat door zijn dier wordt veroorzaakt. Wanneer schade wordt veroorzaakt door een dier, zijn er drie dingen waar naar gekeken moet worden:

  • Het onberekenbare element
  • Zelfstandige gedragingen
  • Maar ook eigen energie van het dier

Wilt u graag uw smartengeld berekenen of de letselschade bedragen in dit soort situaties? Neem contact met ons op zodat wij de bezitter van een hond aansprakelijk voor de schade kunnen stellen.

Maak online een afspraak
schadevergoeding aansprakelijkheid en smartengeld schadevergoeding hondenbeet

Schadevergoeding hondenbeet

Het moet er kort gezegd op neerkomen dat een dier onverwachts handelt. Een besmetting die door een dier wordt overgedragen valt bijvoorbeeld niet onder de aansprakelijkheid voor dieren. Wanneer een persoon een dier (ook als het bewust is) ophitst, is er geen sprake meer van een zelfstandige gedraging van het dier. Sterker nog: het ophitsen van een dier is zelfs strafbaar! De persoon die het dier ophitst kan daarvoor zeker aansprakelijk worden gehouden. Wij regelen snel de schadevergoeding en aansprakelijkheid bij hondenbeet – maak hier een afspraak!

Als een eigenaar aansprakelijk is voor de gedragingen van zijn dier, wordt (indien de eigenaar verzekerd is) de schade verhaald op de verzekeraar van de eigenaar. De schade die kan ontstaan na een hondenbeet of een verwonding van een ander dier kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Onder materiële schade valt bijvoorbeeld kleding, inkomstenverlies, kosten voor huishoudelijke hulp. Onder immateriële schade valt het smartengeld (vergoeding vanwege het feit dat u zo’n nare ervaring heeft mee moeten maken). Meer informatie hierover lees je hier.

Belangrijke tips letselschade door een hondenbeet

Wat te doen in deze situatie?

  • Noteer alle namen en telefoonnummers van getuigen
  • Maak foto’s van de verwondingen en eventuele materiële schade (zoals kapotte kleding)
  • Houd alle schade goed bij (zoals reiskosten, verlies aan inkomen en medische kosten)

Wilt u graag goed begeleid worden in het gehele proces als u te maken krijgt met letselschade door een ongeval met een dier? Maak dan een afspraak met het juridische team van Schallenberg Letselschade. Wij bieden een gratis letselschade quickscan aan voor slachtoffers van letsel zodat u direct te weten krijgt of er de mogelijkheid bestaat dat u kosten kunt laten vergoeden en aansprakelijk stellen aantoonbaar is. Wij zijn inzetbaar in heel Nederland dus neem contact op met ons team voor een afspraak. Ook kunnen we smartengeld bij een hondenbeet claimen als daar voldoende bewijs voor is.

Letselschade wordt door ons zorgvuldig behandeld, waarbij we u altijd op de hoogte houden in welke fase uw zaak zich bevindt. Daarom staan wij voor u klaar in alle aspecten van letselschadeproces. Van het opstellen van het schadeformulier, het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij tot rechtsbijstand tijdens een deelgeschilprocedure bij de rechtbank. Daarbij komt ook nog kijken dat een letselschade advocaat of jurist er ook echt op toezien dat uw schade bij letselschade daadwerkelijk wordt vergoed. Wij verhalen de kosten van onze rechtsbijstand op de aansprakelijke partij, waardoor deze direct aan ons moet betalen naar redelijkheid.

Wat is letselschade?

Bent u gebeten door een hond?

Vraag Quickscan aan van een hondenbeet

Vraag aan!