Wat is loonschade?
Wat moet u doen als werkgever?
Arbeidsongeschikt na ongeval
Bent u een werkgever en mist u personeel vanwege schade door toedoen van een ander? Als er dan iemand arbeidsongeschikt raakt door een ongeval of een medische fout, dan is er sprake van loonschade. Een werknemer loopt in dit geval schade op, maar ook u als werkgever krijgt met schade te maken. U moet namelijk een zieke werknemer nog maximaal 104 weken door blijven betalen. Dat terwijl de werknemer niet kan komen werken dankzij het ongeval door een ander. De schade kan dus enorm zijn. Daarom is het belangrijk om deze schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Ook wanneer de schade aan de werknemer al vergoed is, betekent dit nog niet dat u schadevrij bent. Loonschade en letselschade staan namelijk los van elkaar. Als werkgever moet u er zelf voor zorgen dat u de schade vergoed krijgt. Hiervoor kunt u onze letselschade jurist inhuren. Deze helpt u om de schade vast te stellen en om het bedrag te eisen bij de tegenpartij.
Loonschade komt na een ongeval nog niet ter sprake. Uw werknemer hoeft dit ook niet te regelen. Gelukkig bestaat er wel de mogelijkheid om de schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarom is het belangrijk om een advocaat in te huren, zodat ook jij als werkgever niet opdraait voor de schade.
Van hoeveel loonschade is er sprake?
De kosten (of loonregres) die u heeft opgelopen als werkgever voor arbeidsongeschiktheid, integratiekosten van medewerkers, extra aanpassing werkplek en andere soorten kosten is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is dit voornamelijk afhankelijk van het loon dat de arbeidsongeschikte werknemer ontvangt. Daarnaast zijn er nog een aantal schadeposten van toepassing als iemand aansprakelijk is bevonden aan de schade. Denk bijvoorbeeld aan eventuele administratiekosten die er nog bovenop komen. Daarnaast maakt u mogelijk ook nog andere kosten onder medewerkers binnen uw organisatie. Ook een deel van die kosten kunt u claimen op de aansprakelijke partij verhalen.
Voor een goed beeld van de loonschade, kunt u het beste onze juristen de totale schade laten berekenen. Daarnaast zal onze jurist de kosten ook op de aansprakelijke partij kunnen verhalen. Zo voorkomen wij dat u als werkgever zelf met de schade van een ander blijft zitten.
Kosten van loonschade verhalen?Waarom heeft u een jurist nodig?
Heeft u geen advocaat of jurist, dan is de kans groot dat u ook voor de kosten die een ander heeft veroorzaakt zelf moet betalen. Het is namelijk belangrijk dat de loonschade wordt vastgesteld en dat de aansprakelijke partij de kosten voor de schade ook vergoed. Het is verstandig om een afweging te maken welke kosten u maakt én welke vergoedingen u misloopt. Gelukkig hebben wij veel ervaring met dit soort zaken. Daarom kan Schallenberg Letselschade wel degelijk het verschil maken. Het scheelt bij loonschade de totale schade redelijk goed te bepalen is. In tegenstelling tot smartengeld bijvoorbeeld.
Neem contact op met onze juristen
Indien u loonschade heeft opgelopen, dan is het dus aan te raden om snel contact op te nemen met ons team. Wij nemen graag vrijblijvend kennis met u en komen op de door uw gewenste manier in contact. Dat kan telefonisch, chat of natuurlijk op locatie. Wij bespreken graag wat wij voor u kunnen betekenen en hoe wij te werk gaan. Graag hopen wij bij het gesprek op uw vertrouwen zodat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen.
Vertrouw op onze deskundigheid
Uw zaak regelen door het team van Schallenberg
Heeft u het gevoel dat uw huidige letselschade jurist of advocaat er niet alles uithaalt? Verzaakt hij of zij in de communicatie en heeft u ook het gevoel dat alles heel lang duurt? Wanneer u als een werkgever een jurist zoekt die wél adequaat en snel zaken oppakt dan zijn wij uw partner.