Doe de Letselscan

Hulp bij letselschade via rechtsbijstandsverzekering of een letselschadekantoor

Hulp bij letselschade via rechtsbijstand of een letselschadekantoor

Is hulp bij letselschade verstandig om te laten lopen via rechtsbijstand of is het beter om een letselschadekantoor in handen te nemen? Deze vraag krijgen we regelmatig. Tijd om hier daarom een blog over te schrijven!

Letselschade niet verplicht bij rechtsbijstand!

Veel mensen denken dat ze als ze een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten, verplicht zijn om deze in te schakelen bij letselschade. Of ze denken dat ze wanneer ze dit niet doen zelf de kosten voor een letselschadespecialist moeten betalen. Niets is minder waar. Doordat in Nederland de redelijke kosten van rechtsbijstand door de aansprakelijke verzekeraar dienen te worden vergoed, hoeven wij die kosten niet bij u in rekening te brengen. De kosten voor buitengerechtelijke rechtshulp is een onderdeel van uw schade. Als vaststaat dat de andere partij voor uw ongeval aansprakelijk is, kunnen wij deze kosten verhalen op de tegenpartij, zodat u ons niets hoeft te betalen.

Onervarenheid/ondeskundigheid van rechtsbijstandsjuristen

Bij rechtsbijstandsverzekeraars werken veel beginnende juristen, die de verzekeraar gebruiken als opstapje naar het ‘grotere werk’. Dit merk je onder andere als letselschadeslachtoffer, omdat er in jouw zaak vaak gewisseld wordt van behandelaar. De juristen van een rechtsbijstandsverzekeraar zijn vaak onervaren en niet gespecialiseerd in letselschade. Deze juristen behandelen namelijk niet alleen letselschadezaken, maar onder andere ook conflicten met werkgevers en huurzaken.

Wanneer een jurist rechtsbijstandverzekering geen heil meer in de zaak ziet of de kwestie te ingewikkeld wordt, bieden zij het slachtoffer vaak een veel te lage schadevergoeding aan. Als slachtoffer krijg je dan dus niet de vergoeding waar je recht op hebt.

Schallenberg Letselschade vs. Rechtsbijstandsverzekeringen

  • Schallenberg Letselschade zorgt voor een gedegen onderbouwing. Dit ontbreekt vaak bij juristen van rechtsbijstandsverzekeringen;
  • Schallenberg Letselschade vraagt medische informatie bij behandelaren op en aan de hand hiervan wordt er door een medisch adviseur een advies opgesteld. In letselschadedossiers van rechtsbijstandverzekeringen ontbreekt vaak medisch advies;
  • Schallenberg Letselschade komt direct bij u langs om uw situatie uitgebreid te bespreken. Een huisbezoek van de rechtsbijstandverzekering blijft vaak uit;
  • Schallenberg Letselschade staat bekend om zijn daadkrachtig persoonlijke aanpak. Bij rechtsbijstandverzekeringen bent u vaak een dossiernummer; en
  • Schallenberg Letselschade probeert voor u een maximale schadevergoeding te halen. Bij rechtsbijstandverzekeringen willen ze zo spoedig mogelijk het dossier sluiten, ongeacht of dit voor het slachtoffer het beste is.

Overstappen naar Schallenberg Letselschade

Heeft u momenteel een letselschadezaak lopen bij uw rechtsbijstandverzekering en bent u niet te tevreden? U kunt altijd geheel kosteloos overstappen naar Schallenberg Letselschade. Wij zullen dan direct voor u aan de slag gaan en zorgen dat uw schade vergoed wordt!