Doe de Letselscan

Hulp bij letselschade ?

Maak gauw een afspraak

Hulp bij letselschade of ongeval nodig?

Hulp bij letselschade maakt voor veel slachtoffers het verschil tussen een redelijke of onredelijke schadevergoeding, laat staan een schadevergoeding op zich. Wanneer u door een toedoen van een tegenpartij te maken krijgt met materiële of immateriële schade, dan is rechtshulp cruciaal. Gelukkig bent u als slachtoffer goed beschermd binnen de wet- en regelgeving, ook als het aankomt op financiële aansprakelijkheid. Een geschoolde advocaat of jurist kan vaak kosteloos hulp aanbieden, vanaf het begin tot het eind van het letseltraject. Dit traject duurt namelijk vaak langer dan waar u van tevoren rekening mee houdt. Een ander voorbeeld van een lang traject bijvoorbeeld zijn gevallen waarbij letsel veroorzaakt worden door een medische misser.

Letselschade of ongeval: waar heeft u recht op?

Als slachtoffer van een ongeval is het vaak lastig om te bepalen of u ergens recht op hebt. Is de tegenpartij schuldig aan dit ongeval, en kan dit bewezen worden? Er zijn tal van situaties waarin u als slachtoffer aan de goede kant van de wet- en regelgeving staat, al dan niet zonder dat u het doorheeft.

Wanneer u door een ongeval geraakt bent, bijvoorbeeld door een hondenbeet, zit u mogelijk met veel zorgen. Het is belangrijk om te weten waarom het melden van uw letsel zo snel mogelijk moet gebeuren, idealiter binnen 24 uur na het incident. Ons team helpt u met het berekenen van de uiteindelijke schadevergoeding, waarbij we alle schadeposten in overweging nemen. Voor meer duidelijkheid is het verstandig om een beroep te doen op juridische hulp bij letselschade. Wat volgt is een juridisch advies over de haalbaarheid van uw verzoek, en waar mogelijk bemiddeling of een proces. Doel is om te oriënteren op een redelijke schadevergoeding.

Maak een afspraak
De #1 letselschade jurist expert in Enschede voor rechtsbijstand bij letselschade | Hulp bij letselschade of ongeval

Wat mag een letselschade jurist doen?

Een letselschade jurist mag in principe alles doen voor het slachtoffer, afgezien van het procederen. Diverse zaken rondom letselschade worden zonder tussenkomst van de rechter opgelost, en gedurende het advies en de bemiddeling komen beide partijen, slachtoffer en aansprakelijke, vaak al nader tot elkaar.

Heeft bemiddeling geen succes, dan is procederen een optie. Ook hierbij krijgt u als slachtoffer een gedegen advies over de haalbaarheid van de zaak. Een advocaat zal de rol van de jurist hierbij overnemen, om u te verdedigen tijdens het proces om te bepalen wie aansprakelijk is. Lees meer hierover bij onze veelgestelde vragen. Het krijgen van de maximale vergoeding voor uw letsel is ons doel. Daarom brengen we elk aspect van uw zaak in kaart, van de eigen bijdrage aan de situatie tot de eisen die we stellen aan de tegenpartij. Wij zorgen ervoor dat uw claim grondig wordt voorbereid, zodat u een voorschot kunt ontvangen en het geheel uiteindelijke bedrag dat u verdient, wordt vergoed.

Kosten voor letselschade hulp

No cure, no pay

Een ongeval in het dagelijks leven, zoals een auto-ongeluk, of een zakelijk ongeval door geweld; het zijn situaties waarin u als slachtoffer recht heeft op rechtsbijstand en hulp. Deze hulp is niet altijd gratis. Thans is het verstandig om te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Deze kan de belangrijkste kosten voor hulp en een eventueel proces vergoeden. Wacht u hier te lang mee, dan loopt u het risico dat de verzekeraar niet meer overgaat tot een vergoeding. Wees er tijdig bij. In bepaalde typen zaken worden de kosten ook op basis van ‘no cure, no pay’ gegeven. Bij een succesvolle zaak hoeft u als slachtoffer niks te betalen, maar betaalt u wel voor de hulp die u op juridisch vlak hebt ontvangen. Verliest u de zaak, dan komen de kosten voor rekening van de juridische partij. Daarnaast is er nog de situatie waarin u als slachtoffer een gering deel van de rechtshulp moet betalen. Deze hulp bij letselschade als gevolg van een ongeval kan echter wel een verdiende en redelijke schadevergoeding opleveren.

Bij Schallenberg Letselschade staan wij klaar om u te helpen in situaties waarbij u letselschade heeft opgelopen door een ander, zoals bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een medische fout. Onze ervaren letselschade advocaten begrijpen hoe ingrijpend een ongeluk kan zijn en bieden graag hun juridische hulp aan om uw zaak te behandelen. Of het nu gaat om het claimen van smartengeld na een voetganger-ongeval, waarbij de andere partij aansprakelijk is, of een algemene vraag over letselschade, wij zijn hier om u te ondersteunen. Voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen, neem contact met ons op via onze gratis bel-service. Wij kunnen u vertellen hoe wij uw zaak kunnen aanpakken en wat mogelijk is in uw specifieke situatie. Schallenberg Letselschade staat voor u klaar om u de nodige juridische bijstand te bieden bij letselschadeclaims na een ongeval.

Vragen bij het maken van een afspraak kun je direct stellen aan onze juristen via mail en chat. Ons team is betrokken en staat klaar om u te helpen met onze diensten. Wij werken in heel Nederland!

Bekijk onze video's op Youtube

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan