Letselschade jurist
Juridische hulp met no cure no pay
Op zoek naar een letselschade jurist?
Wanneer letselschade ontstaat door toedoen van een ander, heeft u recht op een schadevergoeding. Een letselschade jurist behartigt de belangen van hun cliënten en kan iemand aansprakelijk stellen. Vaak weet een letselschadeslachtoffer niet welke schade er geclaimd kan worden, en al weet u dat, hoe deze schade geclaimd kan worden is de volgende vraag… Juridische bijstand bij het claimen van de letselschadevergoeding is essentieel. Letselschade experts hebben een rechtenstudie afgerond, al dan niet in een bepaalde richting. Doorgaans specialiseren zij zich op specifieke gebieden, in dit geval; letselschade.
De werkzaamheden van een letselschadejurist
Een jurist wordt wel eens verward met een advocaat. Beide hebben het recht te procederen, enkel bij de jurist zijn hier grenzen aan gesteld. Een jurist staat cliënten overigens voornamelijk ‘bij’. De jurist heeft daarmee een adviserende, oriënterende en procederende rol.
In zekere zin stelt de jurist de wederpartij aansprakelijk bij een ongeval, daarbij wordt het letsel geïnventariseerd, zo ook de verwondingen. De jurist vraagt medische informatie op over het letsel en maakt een schadeberekening om op deze manier een zo volledig mogelijke en rechtvaardige letselschadevergoeding te kunnen claimen.
Neem contact opDe werkgebieden van een letselschade jurist
Letselschade juristen en letselschade advocaten zien we op tal van werkgebieden terugkomen. Een jurist is vaak vast aangesloten bij één organisatie, maar deze kan zich ook laten inhuren voor een tijdelijk geschil. Een opvallend werkgebied van de jurist is die van letselschade, maar hier spelen ze wel een actieve en centrale rol. Hier komt een jurist namelijk op voor de rechten van een slachtoffer. Dit doet men in de meeste gevallen ‘gratis’, maar in de praktijk gaat het om een concept ‘no cure, no pay’. Voorheen mochten uitsluitend advocaten naar de rechter stappen om belangen van het slachtoffer te verdedigen. Bij dit type zaken gaat het vaak om aansprakelijkheid en materiële/immateriële schade. Denk aan een verkeersongeval (bijv. whiplash door aanrijding), bedrijfsongeval, medische fout of anders. Lees meer.
Vaak is de hulp van een jurist kosteloos, dat kan omdat de verzekering van de wederpartij betaalt voor de gemaakte kosten, dit gaat over het algemeen via een aansprakelijkheidsverzekering die verplicht afgesloten moet worden. In Nederland is dit erg goed geregeld, zo loopt u geen risico dat er een schadevergoeding niet kan worden uitgekeerd bij duidelijke schuld.
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons team van specialisten voor meer informatie bij letselschade.
Interpretatie wet- en regelgeving
Het zit 'um in de kleine lettertjes
Een letselschade advocaat of jurist wordt er ten dele verwacht dat hij of zij bekend is met het Wetboek, of zelfs uit zijn of haar hoofd kent. In de praktijk is dit natuurlijk niet zo, maar juristen kennen de wet- en regelgeving als geen ander. Bedrijven vinden het prettig om binnen hun algemene voorwaarden en overige voorwaarden gebruik te maken van de kennis van een jurist, want deze weet precies waar in de kleine lettertjes zaken ontbreken.
Ook andersom is overigens sprake van, wanneer door een jurist de belangen van een slachtoffer (bijvoorbeeld financieel) behartigt worden. Spelen er diverse clausules of zijn voorwaarden niet waterdicht? Dan komt de jurist hier vrijwel zeker achter. Zodoende heeft de jurist een belangrijke functie in tal van werkgebieden.