Doe de Quickscan

Letselschade in Hengelo

Rechtsbijstand bij u in de buurt

Slachtoffer van een ongeval? Bel ons!

Bent u het slachtoffer van een ongeluk en heeft u te maken met letselschade in Hengelo? Dan is rechtsbijstand prettig. Niet ieder slachtoffer krijgt waar hij of zij recht op heeft bij het vergoeden van een ongeval, waar één partij aansprakelijk is. Deze aansprakelijke partij zal proberen de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden, terwijl u als slachtoffer niet altijd weet waar u recht op heeft. Rechtsbijstand zorgt ervoor dat u de juiste vergoeding krijgt voor geleden materiële en/of immateriële schade. Advies nodig? Laat ons u helpen zoals we vele andere cliënten reeds hebben geholpen met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval. Wij zullen uw privacy gegevens uiteraard beschermen en respecteren. Neem contact met ons op via 053-8900945

Hulp bij letselschade in Hengelo

Wanneer mensen te maken hebben met persoonlijke letselschade als gevolg van ongevallen, dan heeft het slachtoffer wellicht recht op een schadevergoeding. Hier is zeker niet in alle gevallen sprake van, maar als zijnde het slachtoffer is het toch goed om advies in te winnen. Heeft u bijvoorbeeld te maken met materiële schade in de vorm van blikschade aan uw auto, dan wel lichamelijke schade waarvoor u naar het ziekenhuis moet, dan heeft u in diverse gevallen recht op een redelijke vergoeding. Redelijk staat hierbij voor het bedrag dat recht doet aan de geleden schade. Om de eigen slachtoffer op de juiste manier bij te staan, en namens hem of haar op termijn wellicht te kunnen bemiddelen, is rechtsbijstand bij letsel op werk of privé in Hengelo cruciaal. Hiermee weet u waar u als slachtoffer aan toe bent.

Maak een afspraak
Werkwijze schallenberg letselschade enschede hengelo en almelo & letselschade advies

Diverse soorten schadevergoedingen

De vorm van schadevergoeding bij letselschade varieert van geval tot geval. Juist daarom is binnen de wet- en regelgeving ook onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Waar de materiële schade voornamelijk fysiek of tastbaar gemaakt kan worden, daar is dit bij de immateriële schade niet mogelijk. Zodoende wordt deze vorm van schade en de daaropvolgende vergoeding in juridische termen smartengeld genoemd. Een jurist zet samen met jou alles op een rijtje; waar heeft u recht op, en hoe groot acht men de kans dat u een sterke zaak heeft. En indien het nodig bij het procederen bij een rechter,  schakelen wij een letselschade advocaat in.

Onder bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat u wel een vergoeding krijgt, maar dat u een vermoeden hebt dat deze vergoeding onredelijk is. Wanneer dit het geval is, dan kan men ook rechtsbijstand inroepen voor letselschade. Vaak zien we dat slachtoffers genoegen nemen met een te lage som/vergoeding. Erg jammer, want u heeft als slachtoffer wel te dealen met de gevolgen in uw leven van een ongeval. Bekijk de meestvoorkomende oorzaken van letselschade.

Kosten rechtsbijstand bij letselschade

Hoe zit het met de juridische kosten?

Een rechtsbijstand expert bij letselschade is niet altijd kosteloos voor het slachtoffer, hoewel in de meeste zaken u niets hoeft te betalen. In de wet- en regelgeving is vastgelegd dat wanneer een geschil tussen slachtoffer en aansprakelijke in het voordeel uitvalt van het slachtoffer, de aansprakelijke eveneens de juridische kosten voor het proces van de tegenpartij dient te betalen.

Daarnaast is vaak sprake van ‘no cure, no pay’ overeenkomst. Is een bemiddeling of proces tegen de aansprakelijk niet succesvol, dan hoeven slachtoffers geen kosten voor de rechtsbijstand te betalen. Wilt u meer weten? Neem contact op met ons team specialisten op het gebied van letselschade. U kunt ons inzetten voor:

  • Bedrijfsongeval
  • Verkeersongeval
  • Medische fout door een medisch specialist
  • Ongeluk in het openbaar

Wij bieden ook letselschade advies in:

Letsel bij een ongeval of opgelopen letsel?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan
Open chat
Vragen?