Doe de Letselscan

Letselschade en smartengeld auto ongeluk

Hoe kunnen wij u helpen?

Hulp bij letselschade auto ongeluk

Heeft u letselschade opgelopen door een auto ongeluk? Dan is het zinvol dat u, het slachtoffer, niet met de schade blijft zitten als een ander de veroorzaker van het ongeval is. Heeft u recht op schadevergoeding of niet? Als dit het geval is, dan dient u de schade namelijk vergoed te krijgen zonder eigen risico, maar niet zonder het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke. Vergis u niet, de kosten die gepaard gaan met een auto ongeluk ( bij een whiplash ) kunnen enorm zijn. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de medische kosten. Maar bent u aangereden als fietser? Dan heeft u bijna altijd recht op vergoeding. Wie aansprakelijk is voor de schade? Dat is doorgaans het motorvoertuig.

Vaak hebben de slachtoffers van een ongeval echter ook op emotioneel gebied veel last van het letsel door het ongeluk. ‘Ik ben aangereden door een auto. Heb ik recht op een jurist en kan ik letselschade claimen?’ ‘Wanneer is de tegenpartij aansprakelijk?’ ‘Bestaat er zoiets als psychische schade?” Dat lees je op deze pagina precies wat u in dit geval kunt doen.

Een vergoeding bij een verkeersongeval

Bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld na een auto ongeluk zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Allereerst wordt gekeken naar de ernst van het letsel dat u heeft opgelopen. Dit kan variëren van lichte klachten tot ernstige invaliditeit of blijvende littekens als gevolg van het ongeval. Ook de leeftijd van het slachtoffer speelt een rol, aangezien jonge slachtoffers vaak meer smartengeld krijgen dan oudere slachtoffers, gezien de verlies van levensvreugde over een langere periode. Daarnaast wordt er gekeken naar de duur van het leed en de invloed ervan op het dagelijkse leven. Sommige slachtoffers kunnen jarenlang pijn, verdriet en klachten ervaren als gevolg van het ongeval, wat de hoogte van het smartengeld kan verhogen. De directe invloed op de levenskwaliteit wordt nauwlettend bekeken, evenals eventuele blijvende invaliditeit en psychische gevolgen.

Belangrijk is om een letselschade-expert in te schakelen als gevolg van een letselschade auto ongeluk. Op die manier voorkom je namelijk dat u zelf opdraait voor de kosten. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Toch is het belangrijk om te bewijzen wie schuldig is aan het ongeluk en hoeveel materiële en immateriële schade er vergoed moet worden. Het blijft niet alleen bij de schade die u kunt aantonen, maar u kunt in veel gevallen ook smartengeld claimen. Dat is het geld dat u kunt vorderen voor de emotionele schade die u heeft opgelopen, afhankelijk van de situatie. Voor het uitgebreide verhaal over letselschade, bekijk onze pagina: wat is letselschade. Uw vergoeding voor smartengeld berekenen van een ongeval? Doe de de gratis Quickscan.

Gratis advies letselschade
letselschade en smartengeld door auto ongeluk

Het vinden van de juiste letselschade jurist

Is het letsel aantoonbaar, dan is het belangrijk om goed na te gaan welke letselschade jurist u kunt inschakelen. Dat zijn er heel wat, maar het is belangrijk om voor een goede betrokken letselschade jurist te kiezen. Kies altijd voor een letselschade jurist met ervaring op het gebied van letselschade. Er zijn een hoop juridische kwesties waarvoor u een letselschade jurist in handen kunt nemen en letselschade is er slechts één van. Een jurist kan nog zoveel ervaring hebben, maar ervaring met specifiek letselschade is zeer belangrijk. Gelukkig zit u goed bij Schallenberg Letselschade. Bekijk tevreden klanten die u voorgingen.

Plan een afspraak in voor juridische hulp

Plan ook altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met de letselschade jurist. Zo kunt u beoordelen of de jurist in kwestie echt in staat is om jou te helpen. De jurist kan je ook een beeld en van wat je ongeveer kunt verwachten. Voor complexe zaken, zoals bij een medische fout, kunnen we beroep doen op een letselschade advocaat in ons netwerk.

Smartengeld bij auto ongeluk

Het werk van onze jurist bij letselschade auto ongeluk

Een belangrijk aspect is ook de aansprakelijkheid in het geval van een verkeersongeval. Als de tegenpartij volledig aansprakelijk is gesteld, kan dit van invloed zijn op de hoogte van het smartengeld. Daarnaast kunnen er in Nederland uitspraken en richtlijnen zijn die als leidraad dienen bij het berekenen van het smartengeld, zoals te vinden in artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek. Het is van groot belang om deskundig advies in te winnen bij een letselschade jurist om de hoogte van het smartengeld nauwkeurig te kunnen bepalen. Hierbij kan de Smartengeldgids van de ANWB een waardevolle bron zijn voor voorbeelden en informatie over letselschade bedragen in verschillende gevallen. Daarnaast kunt u bij het stellen van een smartengeldclaim rekening houden met de verschillende vormen van immateriële schade, zoals affectieschade, shockschade en andere geleden leed. Uw letselschade jurist kan u begeleiden bij het melden van uw claim en u graag adviseren over hoe u het hoogst mogelijke bedrag aan smartengeld kunt krijgen voor uw situatie.

Bij lichamelijk letsel na een auto ongeluk zal onze juristen precies voor u nagaan wat de hoogte van de schade is die u heeft opgelopen. Op die manier wordt het mogelijk om een schadevergoeding te vorderen bij de tegenpartij. Onze juristen zullen alle kosten goed met u doornemen en zal ook met u bespreken hoeveel letselschade smartengeld er gevorderd zal worden. Neem contact met ons op voor directe hulp!

Het komt voor dat u niet meer tevreden bent met uw huidige jurist of  belangenbehartiger. Heeft u bijvoorbeeld het gevoel dat er te weinig smartengeld gevorderd wordt door uw letselschade advocaat? Dan is het goed om kosteloos en vrijblijvend een second opinion aan te vragen bij een specialist van Schallenberg Letselschade. Zo voorkomt u dat u akkoord gaat met een bedrag waar u het eigenlijk niet mee eens bent. Een goede letselschade jurist zal altijd proberen om ervoor te zorgen dat je het maximale letselschade bedragen ontvangt als er sprake is van letselschade auto ongeluk. De resultaten kunnen per jurist verschillen en daarom is het belangrijk om de juiste expert te kiezen. Voorbeelden van klanten die u voorgingen leest u op onze klantenreviews pagina.

Hoe zit het met letsel in het verkeer?

Neem contact op voor meer informatie

Vraag de gratis quickscan aan

Doe de quickscan