Doe de Quickscan

Wat doe je bij letselschade door dieren?

Wij vertellen het u graag

Wat doe je bij letselschade door dieren?

Wat doe je als je letselschade hebt opgelopen dat is veroorzaakt  door dieren hebt opgelopen? En wie kunt u aansprakelijk stellen? Letselschade door dieren komt helaas vrij veel voor. Het is goed om te weten dat je niet zelf voor de kosten op hoeft te draaien als je bijvoorbeeld door een hond bent gebeten. De eigenaar van een dier is in principe altijd aansprakelijk voor de letselschade. Nu is een hondenbeet natuurlijk slechts een voorbeeld. Er zijn nog talloze andere voorbeelden van letselschade door dieren te benoemen. Belangrijk is om een jurist in te schakelen als je smartengeld wilt ontvangen en wilt dat de kosten vergoed worden.

Een jurist inschakelen voor letselschade door dieren

Als er sprake is van schade door een dier, dan is het belangrijk om een jurist in te schakelen. Op die manier voorkom je namelijk dat je zelf met kosten blijft zitten. Wellicht kun je ook een regeling met de eigenaar van het dier treffen. Wanneer dat niet mogelijk is, is het goed om te weten dat jij in je recht staat. Een letselschadejurist weet precies wat hij of zij kan doen als er sprake is van letsel door dieren ( bijvoorbeeld een paard, een hond, of een koe ) . Op die manier weet je zeker dat je het bedrag ontvangt waar je recht op hebt.

Maak online een afspraak
letselschade door dieren

Kies voor een jurist die gespecialiseerd is in letselschade

Belangrijk is om voor een jurist te kiezen die gespecialiseerd is in letselschade en het gedrag van dieren. Niet iedere jurist heeft namelijk evenveel ervaring met letselschade. Een advocaat of jurist die ervaring heeft met letselschade zorgt ervoor dat jij zo goed mogelijk uit deze situatie komt. Een jurist kan je natuurlijk niet helpen om het letsel te verminderen, maar kan je wel helpen om een financiële vergoeding te regelen. Ook dat is belangrijk om weer normaal verder te kunnen met je leven en om niet met veel schade te blijven zitten.

Geen omkijken naar het juridische aspect

Bij letselschade door dieren zal een letselschade expert ervoor zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar het juridische aspect dat er bij letselschade komt kijken. De jurist kan alles voor je regelen, zodat jij je kunt focussen op je herstel. Maar ook als je al hersteld bent, is het natuurlijk een prettige gedachte dat dit allemaal netjes voor je geregeld wordt. Het is dus nooit een slecht idee om een jurist in handen te nemen.

Hoe kan een jurist je helpen?

Ook dit vergeten wij niet!

Een advocaat of jurist kan je op verschillende manieren helpen. Om te beginnen zal hij of zij kunnen berekenen hoeveel schade je hebt opgelopen. Denk bijvoorbeeld aan de medische kosten, maar ook aan emotionele schade die je hebt opgelopen. Het kan namelijk erg heftig zijn als je bijvoorbeeld door een hond gebeten bent. Ook de kosten voor het vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis toe, zijn kosten die vergoed dienen te worden.

De letselschadeadvocaat of jurist zal ervoor zorgen dat alle kosten goed in kaart worden gebracht. Daarnaast zal de letselschadejurist smartengeld eisen. Daarom is het belangrijk om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Welke jurist kun je het best inschakelen? Kies voor een jurist waar jij een goed gevoel bij hebt.

Hoe zit het met letsel in het verkeer?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan
Open chat
Vragen?