Doe de Quickscan

Wat doe je bij letselschade door dieren?

Wij vertellen het u graag

Wat doe je bij letselschade door dieren?

Wat doe je als je letsel door dieren hebt opgelopen? Een dier aansprakelijk stellen kan niet. Maar wie kunt u aansprakelijk stellen dan? Letselschade door dieren komt helaas vrij veel voor. Het is goed om te weten dat je niet zelf voor de kosten op hoeft te draaien als door het gedrag van een ander hond jij bent gebeten. De eigenaar van een dier is in principe altijd aansprakelijk voor de letselschade – ook al is het niet zijn of haar eigen schuld. Nu is een hondenbeet natuurlijk slechts een voorbeeld. Er zijn nog talloze andere voorbeelden van letselschade door dieren te benoemen. Belangrijk is om een letselschadejurist zo snel mogelijk in te schakelen als je smartengeld wilt ontvangen en wilt dat de kosten vergoed worden. Als het dringend is? Neem contact met ons op via 053-8900945. Wij helpen u graag.

Schade veroorzaakt door dieren

Is er sprake van schade (wat is letselschade ?) door een dier, dan is het belangrijk om een letselschadejurist in te schakelen. Op die manier voorkom je namelijk dat je zelf met kosten blijft zitten. Wellicht kun je ook een regeling met de eigenaar van het dier treffen. Wanneer dat niet mogelijk is, is het goed om te weten dat jij in je recht staat. Een letselschadejurist weet precies wat hij of zij kan doen als er sprake is van letsel veroorzaakt door dieren ( bijvoorbeeld een paard, een hond, of een koe). Op die manier weet je zeker dat je het bedrag ontvangt waar je recht op hebt. Krijg snel hulp bij letselschade en maak een afspraak. Lees ook onze blog Van een paard gevallen.

Een schadevergoeding claimen?
letselschade door dieren

Kies voor een jurist die gespecialiseerd is in letselschade

Belangrijk is om voor een jurist te kiezen die gespecialiseerd is in letselschade. Niet iedere jurist heeft namelijk evenveel ervaring met letselschade. Een jurist die ervaring heeft met letselschade zorgt ervoor dat jij zo goed mogelijk uit deze situatie komt. Een jurist kan je natuurlijk niet helpen om het letsel te verminderen, maar kan je wel helpen een eerlijke schadevergoeding bij recht te regelen. Ook dat is belangrijk om weer normaal verder te kunnen met je leven en om niet met veel schade te blijven zitten. We doen regelmatig zaken voor letselschade door een beet van de hond.

Geen omkijken naar het juridische aspect

Bij letselschade door dieren zal een letselschadejurist ervoor zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar het juridische aspect dat bij letselschade komt kijken. De jurist kan alles voor je regelen, zodat jij je kunt focussen op je herstel. Maar ook als je al hersteld bent, is het natuurlijk een prettige gedachte dat dit allemaal netjes voor je geregeld wordt. Het is dus nooit een slecht idee om een letselschadejurist in handen te nemen.

Hoe kan een jurist je helpen?

Ook dit vergeten wij niet!

Een letselschadejurist kan je op verschillende manieren helpen. Om te beginnen zal hij of zij kunnen berekenen hoeveel schade je hebt opgelopen door het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan het kostenplaatje van medische behandelingen, maar ook aan emotionele schade die je hebt opgelopen. Het kan namelijk erg heftig zijn als je bijvoorbeeld door een hond gebeten bent. Ook de kosten voor het vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis zijn kosten die vergoed dienen te worden.

De letselschadejurist zal ervoor zorgen dat alle kosten goed in kaart worden gebracht voor een letselschadevergoeding. Daarnaast zal de letselschadejurist smartengeld eisen. Daarom is het belangrijk om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Welke letselschadejurist kun je het best inschakelen? Kies voor een letselschadejurist waar jij een goed gevoel bij hebt. Volg ons ook op Facebook voor nieuwsberichten uit het vakgebied van een letselschade advocaat en jurist.

Letsel door ongeval in het verkeer?

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan