Doe de Letselscan

Schadevergoeding na ongeval

Maak gebruik van onze deskundigheid

De impact van een schadeongeval

Een ongeval heeft vaak een grote impact op uw leven. Naast dat u erg geschrokken bent, kunt u ook te maken krijgen met hoge (medische) kosten of verminderde inkomsten. Hiervoor wilt u uiteraard graag een schadevergoeding ontvangen. Als een ander aansprakelijk is voor uw (letsel)schade, heeft u recht op een schadevergoeding. Hoe hoog de schadevergoeding is, is afhankelijk van vele factoren en zullen per geval bekeken moeten worden.

Welke schadevergoeding claimen na ongeval?

Veel mensen weten niet welke schadevergoeding geclaimd kan worden. Vaak claimen zij alleen de reparatiekosten van hun auto, fiets of ander vervoersmiddel. Wat veel mensen niet weten is dat zij naast de reparatiekosten van hun vervoersmiddel ook recht hebben op schadevergoeding op andere vlakken.

Schadevergoeding na een ongeval bestaat uit twee categorieën, namelijk materiële en immateriële schade. Onder schadevergoeding van materiële schade valt onder andere gederfde inkomsten, reiskosten, ziektekosten en kosten van huishoudelijke hulp. Schadevergoeding van immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Maak online een afspraak
Schadevergoeding na ongeval

Immateriële schadevergoeding

De schadevergoeding voor het smartengeld kan pas aan het eind van letselschadezaak worden geclaimd. Dit komt omdat op dat moment pas duidelijk is of er eventuele blijvende klachten zijn, in hoeverre het ongeval heeft geleid tot gederfde levensvreugde en in hoeverre het ongeval heeft geleid tot andere ongemakken. De hoogte van de immateriële schadevergoeding is dus onder andere afhankelijk van bovenstaande punten.

Materiële schadevergoeding

Om duidelijk in beeld te krijgen hoe hoog de materiële schadevergoeding moet worden, is het van belang om goed bij te houden welke kosten er gemaakt worden. Zo is het onder andere van belang om de facturen van eventuele behandelingen (onder andere voor fysiotherapie of facturen eigen risico) goed te bewaren en daarnaast de kilometers die u maakt door het ongeval bij te houden (bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, fysiotherapie, enz.).

Schadevergoeding na ongeval claimen?

Krijgen waar u recht op heeft

Bent u slachtoffer van letselschade door een ongeval en wilt u schadevergoeding claimen? Schallenberg Letselschade gaat graag met u in gesprek om te kijken of u recht heeft op een schadevergoeding na ongeval en zo ja, zullen wij ervoor zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe sneller wij het recht op schadevergoeding bij een ongeval of een ongeluk kunnen bepalen. Onze specialisten helpen u graag bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van de schade op een persoonlijke en deskundige manier. Indien uw zaak voor de rechter moet verschijnen schakelen wij de hulp in van een letselschade advocaat.

Een verkeersongeval en letsel? Bekijk de video!

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan