Doe de Letselscan

Personenschade

Wat weet u hierover?

Wat houdt personenschade in?

Personenschade is de verzamelterm voor letselschade en overlijdensschade waarbij de wettelijke grondslag voor al deze schades te vinden is in artikelen 6:107 en 6:108 Burgerlijk Wetboek. Letsel- en overlijdensschades zijn erg belangrijk en dienen zorgvuldig in behandeling genomen te worden. Ook kent personenschade de zogenaamde deelgeschillen-procedure. Letselschade juristen en advocaten hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en dit doen wij voor cliënten in Nederland. Onze hoofdjurist is tevens aangesloten bij het NIVRE keurmerk.

De discussie van aansprakelijkheid bij ongevallen

Bij letsel- en overlijdensschades bij diverse personen is er in veel gevallen een onvermijdelijke discussie wie uiteindelijk aansprakelijk is voor de schade bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval. In de praktijk zien we dat de meeste schades opgelopen worden in het verkeer en op de werkvloer. Ook een medisch fouten en beroepsziektes vallen onder dit rechtsgebied. Om de aansprakelijkheid te bepalen is goed onderzoek nodig naar de toedracht en gevolg van het ongeval. De juristen van Schallenberg Letselschade hebben inmiddels ruime ervaring om aan de hand van de juiste vragen snel en adequaat te concluderen wie aansprakelijk is voor de schade. We hebben hiervoor een handige Quickscan in het leven geroepen waarmee u vrijblijvend kunt controleren of u aanspraak kunt maken op een letselschade vergoeding en smartengeld.

Maak kennis met onze jurist
Schallenberg Letselschade Borne en Oldenzaal - buitengerechtelijke kosten bij letselschade verhalen - letselschade eibergen - personenschade specialist

Schadevergoeding en personenschade

Onze letselschade jurist kan u bijstaan bij het krijgen van een schadevergoeding. De schadevergoeding bij letselschade verschilt wezenlijk ten opzichte van overlijdensschade. Het slachtoffer heeft recht op vergoeding van materiële schade en immateriële schade. De materiële schade bestaat uit gederfde winst en geleden verlies. Vergoeding voor immateriële schade heeft betrekking op psychische schade, geleden pijn en het ontnemen van levensvreugde. Wij noemen dit ook wel smartengeld.

Wat is overlijdensschade?
De Nederlandse wet heeft bepaald dat nabestaanden schade kunnen claimen, omdat de overleden persoon niet zijn of haar familielid kan onderhouden of verzorgen. Er volgt dan een financiële compensatie van degene die het overlijden heeft veroorzaakt. De financiële compensatie volgt voort uit een berekening die gebaseerd is op de financiële behoefte van de nabestaande(n) en andere misgelopen inkomsten.

Een eerlijke schadevergoeding

Kies voor juridische deskundigheid

Wat u moet weten is dat u niet per se een letselschade advocaat nodig heeft om een schadevergoeding te kunnen opeisen. Het werk wat onze juristen uitvoeren is meer dan voldoende om in de meeste gevallen de juiste vergoeding te claimen. Een mooie bijkomstigheid is dat de (medische) kosten van letselschade rechtsbijstand onderdeel zij van uw schade en derhalve moet worden vergoed door een ander aansprakelijke partij. Dit betekent dat u voor onze dienstverlening niets hoeft te betalen.

Wij behandelen letselschade zaken voor cliënten door door het gehele land. Wilt u gauw kennismaken? Maak dan online een afspraak , bel ons of doe een online Quickscan. Uw privacy gegevens zullen we natuurlijk beschermen. Wij zijn ook in de avond na 18.00 uur bereikbaar voor advies en bijvoorbeeld bij nood tijdens het weekend.

Wat kunt u van ons verwachten?

We zijn een klein kantoor, maar zeer deskundig in ons vakgebied. We schakelen snel en hebben geen 9 tot 5 mentaliteit. Dat kunnen veel van onze klanten enorm waarderen. Onze expert staat ingeschreven in het register als kandidaat register-expert NIVRE en houdt zich deskundig en actueel door het regelmatig volgen van bijeenkomsten en cursussen. Onze intentie is altijd om uw zaak zo snel mogelijk op te pakken en de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden. Niemand zit te wachten op een langdurig traject.

Juridische hulp bij een ongeval?

Vraag hier een gratis quickscan

Doe de quickscan