Doe de Letselscan

Ongeval speed pedelec of e-bike

Ongeval speed pedelec of e-bike

Een ongeval met een e-bike of een speed pedelec komt steeds vaker voor. Door de toenemende e-bikes en speed pedelecs in het verkeer, neemt het aantal verkeersongevallen toe. In de meeste gevallen is er sprake van een hoge snelheid, waardoor deze verkeersdeelnemers minder snel gezien worden.

Het verschil tussen een e-bike en een speed pedelec

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning die tot 25 kilometer per uur kan. In de wet staat dat een e-bike valt onder een fiets. Een speed pedelec daarentegen kan tot 45 kilometer per uur en wordt daarom gezien als bromfiets.

Aansprakelijkheid bij e-bikes en speed pedelecs

Een speed pedelec is een gemotoriseerd voertuig, omdat deze valt onder de categorie bromfietsen. Een e-bike daarentegen is geen gemotoriseerd voertuig, omdat deze valt onder de categorie fietsen. Niet gemotoriseerde voertuigen worden gezien als zwakkere verkeersdeelnemers en daarom zijn gemotoriseerde voertuigen ten opzichte van niet gemotoriseerde voertuigen altijd voor minstens 50% aansprakelijk bij een ongeval.

Schadevergoeding bij een ongeval met een e-bike

Mocht u met een e-bike zelf een ongeval veroorzaken en hier is een gemotoriseerd voertuig bij betrokken, dan krijgt u dus altijd minstens 50% van de schade vergoedt. Op basis van de redelijkheid en billijkheid kan dit percentage nog oplopen. Indien het gemotoriseerde voertuig aansprakelijk is krijgt u 100% van uw schade vergoedt.

Schadevergoeding claimen na een ongeval speed pedelec of e-bike?

Bent u slachtoffer van een ongeval met een e-bike of speed pedelec? Schallenberg Letselschade kan u helpen met een aansprakelijkstelling opstellen en het verhalen van de schade bij de aansprakelijke partij. Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op: 053-8900945 of per e-mail: info@schallenberg-letselschade.nl.