Doe de Letselscan

Letselschade na aanrijding van achteren

aanrijding van achteren

Bij de meest voorkomende auto ongelukken is er sprake van een achterop aanrijding. Schallenberg Letselschade kan u helpen om bij een achterop aanrijding de aansprakelijke partij aansprakelijk te stellen en u adviseren en informeren met betrekking tot uw letselschadezaak en een schadevergoeding.

Wat is een achterop aanrijding en wat gebeurt er bij een achterop aanrijding?

Een aanrijding van achteren wordt ook wel een kop-staartbotsing genoemd. Dit betekent dat er sprake is van een aanrijding waarbij een auto met de voorkant op de achterkant van een andere auto botst. Bij een kop-staartbotsing beweegt uw nek vaak snel naar voren en vervolgens weer naar achteren. Uw spieren raken dan overbelast en hierdoor kunnen nekklachten ontstaan. Vaak wordt er dan gesproken van whiplash.

Klachten na een kop-staartbotsing

Zoals al aangeven kunnen nekklachten optreden door een kop-staartbotsing. Naast nekklachten kunnen aan het ongeval ook andere klachten kleven, denk hierbij aan:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Concentratieproblemen
  • Slapeloosheid
  • Overgevoeligheid voor prikkels

Andere klachten dan whiplash na een achterop aanrijding

Naast een whiplash kunnen ook andere vormen van letselschade optreden. Zo kan iemand bijvoorbeeld wat breken, een hersenschudding krijgen, er kan ook open wond ontstaan die gehecht moet worden, enz.

Wie is er aansprakelijk bij een achterop aanrijding?

Vaak is de achterste in de rij aansprakelijk voor het ongeval. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Diegene die de verkeersregels heeft overtreden is namelijk aansprakelijk. Over het algemeen ontstaat het ongeval doordat een automobilist niet goed oplet, afgeleid is of niet voldoende afstand houdt. Daarnaast kunnen ook weersomstandigheden kop-staartbotsingen veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glad wegdek. Een automobilist is niet aansprakelijk in het geval hij zelf van achteren wordt aangereden of de voorste automobilist abrupt remde zonder enige reden.

Het niet of wel indienen van een schadeclaim na aanrijding van achteren

Bij het indienen van een schadeclaim voor letselschade is het van belang dat er een aansprakelijkstelling wordt gestuurd en dat hierin de benodigde informatie wordt vermeld. Schallenberg Letselschade kan u helpen om de verantwoordelijke partij aansprakelijk te stellen en uw letselschadeclaim te verhalen bij de aansprakelijke partij. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze letselschadejuristen via 053-8900945.