Doe de Quickscan

Letselschade in Hengelo en Almelo

Rechtsbijstand bij u in de buurt

Slachtoffer van een ongeval? Bel ons!

Bent u het slachtoffer van een ongeval en heeft u te maken met letselschade in Hengelo en Almelo? Dan is rechtsbijstand prettig. Niet ieder slachtoffer krijgt waar hij of zij recht op heeft bij het vergoeden van een ongeval, waar één partij aansprakelijk is. Deze aansprakelijke partij zal proberen de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden, terwijl u als slachtoffer niet altijd weet waar u recht op heeft. Rechtsbijstand zorgt ervoor dat u de juiste vergoeding krijgt voor geleden materiële en/of immateriële schade.

Hulp bij letselschade in Hengelo en Almelo

Wanneer u te maken hebt met persoonlijke letselschade als gevolg van een ongeval, dan heeft u als slachtoffer wellicht recht op een schadevergoeding. Hier is zeker niet in alle gevallen sprake van, maar als zijnde het slachtoffer is het toch goed om advies in te winnen. Heeft u bijvoorbeeld te maken met materiële schade in de vorm van blikschade aan een auto, dan wel lichamelijke schade waarvoor u naar het ziekenhuis moet, dan heeft u in diverse gevallen recht op een redelijke vergoeding. Redelijk staat hierbij voor het bedrag dat recht doet aan de geleden schade. Om het slachtoffer op de juiste manier bij te staan, en namens hem of haar op termijn wellicht te kunnen bemiddelen, is rechtsbijstand bij letselschade in Hengelo en Almelo cruciaal. Hiermee weet u waar u als slachtoffer aan toe bent.

Maak een afspraak
Werkwijze schallenberg letselschade enschede hengelo en almelo & letselschade advies

Diverse soorten schadevergoedingen

De vorm van een schadevergoeding bij letselschade varieert van geval tot geval. Juist daarom is binnen de wet- en regelgeving ook onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Waar de materiële schade voornamelijk fysiek of tastbaar gemaakt kan worden, daar is dit bij de immateriële schade niet mogelijk. Zodoende wordt deze vorm van schade en de daaropvolgende vergoeding in juridische termen smartengeld genoemd. Een jurist zet samen met jou als slachtoffer alles op een rijtje; waar heeft u recht op, en hoe groot acht men de kans dat u een sterke zaak heeft.

Onder bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat u als slachtoffer wel een vergoeding krijgt, maar dat u een vermoeden hebt dat deze vergoeding onredelijk is. Wanneer dit het geval is, dan kan men ook rechtsbijstand inroepen voor letselschade. Vaak zien we dat slachtoffers genoegen nemen met een te lage som/vergoeding. Erg jammer, want u heeft als slachtoffer wel te dealen met de gevolgen van een ongeval. Bekijk de meestvoorkomende oorzaken van letselschade.

Kosten rechtsbijstand bij letselschade

Hoe zit het met de juridische kosten?

Rechtsbijstand bij letselschade is niet altijd kosteloos voor het slachtoffer, hoewel in de meeste gevallen wel. In de wet- en regelgeving is vastgelegd dat wanneer een geschil tussen slachtoffer en aansprakelijke in het voordeel uitvalt van het slachtoffer, de aansprakelijke eveneens de juridische kosten voor het proces van de tegenpartij dient te betalen.

Daarnaast is vaak sprake van een ‘no cure, no pay’ overeenkomst. Is een bemiddeling of proces tegen de aansprakelijk niet succesvol, dan hoeft u als slachtoffer geen kosten voor de rechtsbijstand te betalen. Wilt u meer weten? Neem contact op met ons team van letselschade specialisten.U kunt ons inzetten voor:

  • Bedrijfsongeval
  • Verkeersongeval
  • Medische fouten
  • Ongeluk in het openbaar

Wij bieden ook letselschade advies in Deventer of Zwolle!

Direct antwoord op uw vragen?

Vraag onze gratis quickscan aan

Doe de quickscan