Letselschade bij een scooterongeluk
Hoe ga je nu verder?
Een handig vervoersmiddel. Totdat het misgaat...
Een scooter is een handig vervoersmiddel. Daarentegen bent u als bestuurder van een scooter ook echt kwetsbaar (net als fietser) , vooral wanneer u wordt aangereden door een andere voertuig. Een scooter ongeluk komt veel voor en in veel gevallen is er dan ook sprake van letsel. Vaak wordt een persoon namelijk aangereden door een auto of andere voertuig. De vraag is dan: Wie is aansprakelijk voor het ongeval en de kosten bij wie gaat u de letselschade claimen? Het antwoord hierop is niet altijd even eenvoudig. Is er namelijk sprake van een ongeval tussen twee scooters? Tussen een scooter en een auto? Tussen een scooter en een fietser? Of tussen een scooter en een wandelaar? En is er sprake van immateriële schade? Wij geven u de juiste juridische hulp bij dit soort vragen zodat u weet of u recht heeft op een schadevergoeding.
Ongeval tussen twee scooters of tussen een scooter en een auto
Op een scooter bent u kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen. Toch worden scooters in het verkeer als normale verkeersdeelnemers gezien, aangezien er sprake is van een gemotoriseerd voertuig. De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels houdt, is in dit geval aansprakelijk. Dit geldt niet als er sprake is van een opgevoerde scooter. Dan is de scooterrijder van de opgevoerde scooter altijd volledig aansprakelijk.
Heeft u behoefte aan gratis juridische hulp?Ongeval tussen een scooter en een fietser of tussen een scooter en een wandelaar
Bij ongevallen tussen een scooter en fietser of tussen een scooter en wandelaar is de scooterrijder altijd voor minimaal 50% aansprakelijk, ook al is het ongeval niet zijn/haar fout. Fietsers en wandelaars worden namelijk gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers en worden daarom beschermd. In deze situaties is dus altijd sprake van recht op schadevergoeding. Als u een direct gratis advies wil, vraag dan een Quickscan aan!
Wat te doen na letselschade bij een scooterongeluk
Indien u te maken krijgt schade die veroorzaakt wordt door een scooterongeluk en iemand anders is hiervoor aansprakelijk, dan is het (indien mogelijk) van belang om zoveel mogelijk bewijs te vergaren om aan te tonen dat de ander hiervoor aansprakelijk is. Als u een getuige kunt aanleveren dan is dan is heel sterk. Bewijs kan onder andere geleverd worden door het invullen van een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier, getuigen vragen om een schriftelijke verklaring en het inschakelen van politie.
Schadeposten na een ongeval met een scooter
Welke kosten kunt u declareren?
Indien u letsel heeft opgelopen na een ongeluk met een scooter, dan kan er sprake zijn van de volgende schadeposten:
- Materiële schade, zoals kapotte kleding of schade aan het voertuig;
- Gemiste inkomsten of zelfs (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid ten hoogte van de netto salaris;
- Huishoudelijke hulp;
- Studievertraging;
- Reiskosten naar medische afspraken ( medische kosten );
Uiteraard zijn er nog veel meer schadeposten die eventueel van toepassing zijn. Bovenstaande zijn de meest voorkomende schadeposten. Ook kunnen wij smartengeld berekenen. Meer informatie hierover lees je hier.
Uw letselschade verhalen nadat u bent aangereden
Schallenberg Letselschade helpt u graag de letselschade na een scooterongeluk te verhalen. Wij zullen dan voor u de (verzekering van de) aansprakelijke partij aansprakelijk stellen en voor u een gepaste schadevergoeding claimen. Wij zorgen voor de juridische procedure, zodat u zich volledig kunt focussen op uw herstel. Indien we moeten procederen, kunnen wij een collega letselschade advocaat inschakelen. Neem contact met ons op via 053-8900945 om de kosten voor uw schade te snel verhalen.